Posten:
Bring:

Jan Mayen - Finn din by med værvarsel, kart og nyheter for din by

1. Tyskerne tok innersvingen på Premier League – får en ekstra mesterliga-plass
Italia og Tyskland er garantert å kunne stille med fem lag i neste sesongs Champions League. Svake europaresultater stoppet England. Tidligere i år lå Premier League godt an til å få utvidet kvoten for antall CL-deltakere, men sjansene stupte brått da ingen engelske lag tok seg til semifinale i verken mesterligaen eller europaligaen. Der har Tyskland med tre klubber, og onsdag ble Bundesliga sikret å bli blant de to beste ligaene på Uefas ranking for 2023/24-sesongen. Nylig kunne italiensk Serie A juble for det samme. Borussia Dortmunds 1-0-seier over Paris Saint-Germain sørget for å ta tyskerne over «målstreken». Med resultatet hjalp Dortmund seg selv. Klubben er nummer fem i Tyskland, men er nå sikret CL-spill uansett hva som skjer i de tre siste rundene. Til høsten spilles Champions League i et nytt format. Blant nyvinningene er at det deles ut en ekstra plass til de to ligaene som presterte best sesongen før. Premier League må som før nøye seg med fire plasser. I øyeblikket innehar Aston Villa 4.-plassen. (NTB)
Tidspunkt: IDAG (02-05-2024) - Kl.10:56 - Kilde: NRK - Info

2. Mageplask for Brann: Slått ut av cupen
Minnene til Brann fra Levanger er ikke spesielt gode. I 2015 tapte de 1-4 i Levanger, i det som ble Rikard Norlings siste kamp som Brann-trener. Onsdag ble det en ny nedtur for Brann i Levanger, Arne Gunnes sendte Levanger i ledelsen etter syv minutter og det ble også kampens eneste mål. Brann hadde flere store sjanser i løpet av kampen, men scoringen kom aldri og dermed er Brann slått ut. – Du må se på hva Brann selv kommer med. De topper laget sitt inn mot denne kampen. Vi gjør noen justeringer. Det er en kjempestor skalp for meg, sier spillende assistenttrener i Levanger, Jo Sondre Aas til NRK. Branns midtstopper Fredrik Pallesen Knudsen var skuffet etter kampen. – Vi håndterer rett og slett ikke kampbildet godt nok. Vi skaper for lite sjanser. Vi har for lite tempo i ballen. I tillegg slipper vi inn et mål ut av nesten ingenting. Da blir det vanskelig, sier Knudsen. Knut Høibraaten, kjent fra Ballspark i Bergens Tidende, var klar i talen på Branns vegne etter kampslutt. – Det er det verste resultatet de har hatt på to-tre år. Det er en slags skandale, vil jeg si, sier han til NRK.
Tidspunkt: IGÅR (01-05-2024) - Kl.16:58 - Kilde: NRK - Info

3. Red Bull bekrefter: Newey forlater laget
Det skriver Formel 1-laget på sine nettsider. Adrian Newey er sjeftekniker på laget, og er av mange regnet som hjernen bak en av de mest dominante bilene i Formel 1-historien. Red Bull har knust resten av Formel 1-sirkuset de siste sesongene, og er på vei til å vinne både førermesterskapet og kontruktørmesterskapet denne sesongen også. Newey har vært i Red Bull i nesten 20 år. – Hans visjon og briljans har hjulpet oss til 13 titler på 20 sesonger, sier Red Bull-sjef Christian Horner. Flere medier, blant annet BBC og tyske AMuS meldte i forrige uke at Newey slutter i Formel 1-laget grunnet misnøye med håndteringen av trakassering-anklagene mot Christian Horner. Horner ble tidligere i år anklaget av en kvinnelig kollega, men etter en ekstern etterforskning fikk briten fortsette som Red Bull-sjef.
Tidspunkt: IGÅR (01-05-2024) - Kl.11:25 - Kilde: NRK - Info

4. Fyrer tilbake mot NRK-kommentatorer: – Provokasjon rettet mot meg
Narve Gilje Nordås og Per Svela var ikke imponert over uttalelsene til NRK-ekspert Vebjørn Rodal og NRK-kommentator jan Petter Saltvedt før sesongåpningen i Huelva.
Tidspunkt: IGÅR (01-05-2024) - Kl.08:38 - Kilde: NRK - Info

5. Trekker ikke Ingebrigtsen-boka: – Innholdet står seg
Aschehoug gjør ingen endringer knyttet til salget av boka «Gjerts metode» etter at påtalemyndigheten har tatt ut tiltale mot Gjert Ingebrigtsen. Det bekrefter jan Swensson, forlagssjef sakprosa på Aschehoug, til NRK. – Gjerts metode handler om trening, om sønnenes karrierer og om å prestere. Den handler om andre temaer enn det som er oppe i dag. Det foreligger ingen forhold som tilsier at vi skal trekke boka, skriver Swensson. Han legger til: – Innholdet i boka står seg uavhengig av det som nå har kommet fram. Gjert Ingebrigtsen ble mandag tiltalt for overtredelse av straffelovens paragraf 282, som gjelder mishandling i nære relasjoner. Han bestrider tiltalen.
Tidspunkt: 30-04-2024 - Kl.11:50 - Kilde: NRK - Info

6. Djurgården klager på lang Tokmac-utestengelse
Tokmac Nguen er ilagt fire kampers karantene etter Allsvenskan-dramaet mot Malmö. Nå påklager Djurgården den lange karantenen. Det er Aftonbladet som tirsdag skriver om den siste utviklingen i saken mot den norske spilleren. Nguen ble utvist etter en duell med Malmös Derek Cornelius i den aktuelle ligakampen i forrige uke. I sekundene som fulgte, skallet han til Pontus janssons brystkasse. (NTB)
Tidspunkt: 30-04-2024 - Kl.09:06 - Kilde: NRK - Info

7. Bytte bransje? Slik øker du sjansene for å lykkes
Å skifte til ny bransje kan føles litt som å starte på scratch. Husk at du i realiteten har du noe helt uvurderlig å bidra med.
Tidspunkt: 30-04-2024 - Kl.04:23 - Kilde: E24 - Info

8. Thorsby med praktfull heading i storseier
I sin første kamp fra start siden januar, startet Morten Thorsby Genoa-festen med et mesterlig hodestøt i 3-0-seieren over Cagliari. Thorsby startet sist mot Lecce 28. januar. Siden hadde det blitt fem innhopp og seks kamper på benken for nordmannen, før han mandag var tilbake i startoppstillingen mot Cagliari. Da tok det bare et drøyt kvarter før han steg til værs i feltet og headet ballen kontant ned i hjørnet. Det var sesongens andre scoring for Thorsby. Den første kom mot Roma i september i fjor. Et par nordiske scoringer til sørget for storseieren. Danske Morten Frendrup doblet ledelsen, før islandske Albert Gudmundsson fastsatte resultatet til 3–0. Genoa har allerede sikret plassen i det som er deres første sesong etter opprykket til Serie A. For to år siden rykket klubben ned etter 15 sammenhengene sesonger på toppnivå i Italia. Med fire serierunder igjen ligger Genoa på 12.-plass med 42 poeng. Verre er det for Cagliari på 32 poeng, kun tre poeng over nedrykksstreken.
Tidspunkt: 29-04-2024 - Kl.20:43 - Kilde: NRK - Info

9. Casper Ruud briljerte i Madrid
Casper Ruud herjet med briten Cameron Norrie på rødgrusen i 3. runde av Madrid Open i tennis. Det var hans 31. seier for året. Snarøya-mannen er med god margin spilleren med flest enkeltseirer på ATP-touren så langt i år. Han har fem flere enn jannik Sinner på 2.-plass. Mandag var Ruud klart best så å si hele veien. Han nedsablet Norrie med sifrene 6-2, 6-4 og revansjerte Australian Open-exiten fra januar. Den gang vant briten 3-1 i sett. Senere i uken skal Ruud opp mot Felix Auger-Aliassime fra Canada i åttedelsfinalen. Nylig tok 25-åringen sin største seier i karrieren ved å vinne ATP500-turneringen i Barcelona. Alle hans ti første ATP-titler kom på 250-nivået. Nå sikter Ruud seg inn på ATP1000-suksess i Madrid. (NTB)
Tidspunkt: 29-04-2024 - Kl.16:59 - Kilde: NRK - Info

10. – Markedet kommer til å bli veldig krevende
SBB-gründer Ilija Batljan planlegger et nytt oppkjøpsraid.
Tidspunkt: 29-04-2024 - Kl.14:36 - Kilde: E24 - Info

11. Haaland tilbake med scoring i City-seier
Erling Braut Haaland startet på benken, men kom inn og scoret da Manchester City slo Nottingham Forest 2-0. Det er jærbuens 21. ligamål denne sesongen. City er nå nummer to i Premier League, ett poeng bak Arsenal, men med en kamp mindre spilt. Forest er i andre enden av tabellen, ett poeng over nedrykksstreken. Haaland har slitt med en muskelskade den siste tiden og mistet to kamper, men var tilbake på benken mot Forest. Der satt også Oscar Bobb. Gjestene slet lenge med å skape sjanser, men tok ledelsen etter 32 minutter da Josko Gvardiol headet en corner fra Kevin De Bruyne i mål. Få minutter senere burde Chris Wood utlignet for hjemmelaget, men spissen avsluttet utenfor fra fem meter. Rett før pause fikk også stopper Murillo en kjempemulighet fra kort hold, men skuddet gikk i tverrliggeren og over. Like etter hvilen fikk Wood nok en stor mulighet, men klarte ikke å utligne. Haaland kom inn like etter timen og brukte kun ti minutter på å doble ledelsen for gjestene. De Bruyne spilte han igjennom, og Haaland var iskald foran mål. Bobb kom inn i det 89. minutt, men rakk ikke utrette stort.
Tidspunkt: 28-04-2024 - Kl.17:26 - Kilde: NRK - Info

12. Ny Bjørlo-perle da FFK imponerte igjen
Igjen ble Fredrikstads Morten Bjørlo avgjørende da de hvitkledde tok sesongens andre seier. Sandefjord ble slått 1-0. FFK har ikke tapt siden serieåpningen mot Bodø/Glimt og imponerer i sitt første år i Eliteserien siden 2011. Seieren gjør at Fredrikstad er på 6.-plass. Sandefjord står fortsatt uten seier. Morten Bjørlo ble dagens mann. Bjørlo tok en berøring, orienterte seg og chippet ballen over den utrusende Sandefjord-keeperen. – Det er en klassescoring, fastslo TV 2-ekspert Yaw Amankwah. Sandefjord hadde noen kjempesjanser i den første omgangen, men maktet ikke å få ballen over streken. (NTB)
Tidspunkt: 28-04-2024 - Kl.16:59 - Kilde: NRK - Info

13. Nytt rentemøte til uken: – Det er lov å håpe
– Vi får ikke noe igjen for enorme oljeinntekter. Kronen er blitt en «rævedilter»-valuta, mener sjeføkonom jan Ludvig Andreassen i Eika Gruppen.
Tidspunkt: 28-04-2024 - Kl.16:42 - Kilde: E24 - Info

14. Oppsiktsvekkjande Arsenal-grep felte rivalen: – Idiotisk av Spurs
Arsenal senka Tottenham i jakta på ligagull. Eit oppsiktsvekkjande daudballgrep frå «The Gunners» blir hylla av NRKs ekspert.
Tidspunkt: 28-04-2024 - Kl.15:00 - Kilde: NRK - Info

15. Messi herjet foran rekordpublikum
Over 65.000 tilskuere møtte opp for å se New England Revolution i aksjon mot Inter Miami og Lionel Messi i MLS. Argentineren ga hjemmefansen en sur kveld. Messi var nemlig i toppslag og noterte to mål og en målgivende pasning på veien mot en 4-1-seier på bortebane. Det ga tross alt en minneverdig kveld for rekordpublikummet på 65.612 , selv om de fleste tilskuerne nok hadde ønsket seg et annet resultat. Det startet som en drøm for bunnlaget New England på eget gress. Tomas Chancalay gjorde 1-0 allerede i kampens første spilleminutt. Men derfra og ut handlet det meste om en stor, liten trollmann fra Argentina. – Jeg føler at i første omgang, etter målet, så hadde vi ganske god kontroll på dem. De fikk ikke mange sjanser, og de fant ikke tid eller rom å operere i. Så gjorde Messi det han gjorde, sa Revolution-trener Caleb Porter etter kampen. (NTB)
Tidspunkt: 28-04-2024 - Kl.07:49 - Kilde: NRK - Info

16. Vålerenga serieledere etter derby-seier
Vålerenga har hatt en knallsterk start på sesongen og fortsatte den gode formen da de slo byrival Lyn 3-1 på hjemmebane lørdag. Dermed er Vålerenga à poeng med Rosenborg på toppen av tabellen i Toppserien. – Det er klasse. Derbyseier og vi viser hvem som er kongen, sier Vålerenga-kaptein janni Thomsen til NRK etter kampen. Hjemmelaget styrte kampen fra start og tok ledelsen etter 36 minutter da Michaela Kovacs satte en retur enkelt i mål. Seks minutter senere doblet Tilde Lindwall ledelsen etter et innlegg fra Thea Bjelde. – Det er flott spill. Der går det fort og Lyn er sjanseløse, rett og slett, sa NRKs kommentator Patrick Steen Rowlands om Vålerengas 2-0-scoring. Like etter pause reduserte Lyn-spiller Selma Hernes til 1-2. Vålerenga holdt likevel unna og økte ledelsen på ny ved Ronja Arnesen etter 69 minutter. – Det var ekstremt gøy. Det var et etterlengtet mål, så det var deilig, sier Arnesen til NRK etter å ha scoret sitt første mål i Toppserien. Lyn hadde lite å komme med etter Vålerengas 3-1-scoring. I stedet skaffet Arnesen straffe for hjemmelaget, men den satte Karina Sævik langt over. Likevel holdt Vålerenga unna og de tre poengene ble værende på Valle.
Tidspunkt: 27-04-2024 - Kl.16:39 - Kilde: NRK - Info

17. Straffe reddet Burnley etter Berge-tabbe
Det ble sent drama da Manchester United spilte 1-1 mot Sander Berge og hans Burnley på Old Trafford lørdag. Uniteds scoring kom etter en pasningsfeil fra Berge i det 79. minutt. Pasningen ble snappet opp av Antony, som forserte mot mål og plasserte ballen i lengste hjørne. – Det er ingen tvil i verden at det er Sander Berge sin skyld at den sjansen kommer. Han har vært god, men der gjør han en skjebnesvanger feil, sa Viaplays ekspertkommentator Lars Tjærnås. Åtte minutter senere hoppet United-keeper André Onana inn i Burnley-spiller Zeki Amdouni. Dommer måtte ut å se på VAR-skjermen for å konkludere med straffe til Burnley. Den omsatte Amdouni selv i mål. Det var store sjanser til begge lag de første 45 minuttene. Onana vartet opp med flere gode redninger, som sørget for at det stod 0-0 til pause. United kom best ut etter hvilen, og burde tatt ledelsen, men de var lenge ineffektive. Etter 76 minutter ville hjemmelaget ha straffe da Alejandro Garnacho gikk over ende i feltet, men både dommer og VAR mente argentineren falt for lett. Heller ikke da Antony skjøt opp i hånden til en Burnley-spiller i 16-meteren ble det straffe. På overtid fikk Burnley nesten med seg alle poengene, men Onana stod i veien. Med Burnleys ene poeng rykket Sheffield United (20. plass) ned, da de ikke lenger kan få nok poeng til å holde seg i Premier League. United befinner seg dermed på en 6. plass, mens Burnley ligger nest sist og kjemper for å unngå nedrykk.
Tidspunkt: 27-04-2024 - Kl.15:55 - Kilde: NRK - Info

18. Stabæk tapte uten Jönsson - Rosenborg fortsatt ubeseiret
Anna Aahjem ble matchvinner da Brann slo Stabæk 1-0 i Toppserien lørdag. RBK fortsatte sin perfekte sesongstart med 1-0 over Røa. Timen var spilt da Aahjem avsluttet et vakkert Brann-angrep og sørget for 1-0 på bortebane. Etter tapet for LSK Kvinner i serieåpningen, har Brann tre strake seire. Stabæk måtte greie seg uten hovedtrener jan Jönsson på sidelinjen i oppgjøret. Han er utestengt i to kamper etter at han tok seg inn på banen og gikk i kroppen på VIF-spiller Karina Sævik i tirsdagens 2-3-tap. Rosenborg fikk besøk av Røa, og med sitt mål i 88. minutt sørget Sara Hørte for 1-0-seier for trønderne. Med det har Rosenborg full pott etter fem kamper. De fire siste kampene har alle endt med 1-0-seier for RBK, og i de tre siste har de avgjort etter 80 minutters spill. LSK Kvinner vant 3-1 over Åsane, mens Kolbotn beseiret Arna-Bjørnar 4-1. Runden avsluttes med byderbyet mellom Vålerenga og Lyn, som sendes direkte på NRK 1 klokken 16:45 lørdag. (NTB/NRK)
Tidspunkt: 27-04-2024 - Kl.14:08 - Kilde: NRK - Info

19. EM-bronse for Benske og Tjøm: – Råimponert
Lars Benske og Ask Tjøm leverte en god avslutning og rodde til bronse i dobbeltsculler i EM i Ungarn. – Jeg er råimponert. Det er det best disponerte løpet jeg har sett dem ro noen gang, sa NRKs ro-ekspert Lars Bjønnes idet duoen passerte målstreken. Det ble en svært tett og jevn affære gjennom de 2000 meterne som ble rodd. Den norske duoen så lenge ut til å ta sølvet, men måtte seg seg slått på målstreken av italienske Stefano Oppo og Gabriel Soares. jan Schäuble og Rafael Ireland fra Sveits tok gullet etter å ha ledet hele veien. De ble utfordret av italienerne, men hadde krefter igjen mot slutten og vant med 2,27 sekunders margin. Norge har allerede sikret OL-plass i dobbeltsculler for menn.
Tidspunkt: 27-04-2024 - Kl.13:19 - Kilde: NRK - Info

20. Dramatisk kollaps: – Det så veldig skummelt ut
Ayal Dagnachew fra Etiopia løp inn til andreplass og ny personlig rekord på 5000 meter under Diamond League-stevnet i Shanghai lørdag. Et svært sterkt løp av 22-åringen, men etter målgang oppsto det dramatikk. Dagnachew gikk i bakken og ble liggende på dekket på friidrettsdekket i den kinesiske storbyen. – Hun virker å ha svimt av. Gidey og de andre forsøkte å hjelpe, og det tok lang tid før det medisinske personellet kom. Vi får håpe det går bra, forteller kommentator jann Post om kollapsen. – Det så veldig skummelt og dramatisk ut, supplerte medkommentator Christina Vukicevic Demidov. Det er ikke kjent hva som forårsaket kollapsen, men etiopieren skal være på bedringens vei. Følg Diamond League-stevnet på NRK 1.
Tidspunkt: 27-04-2024 - Kl.11:23 - Kilde: NRK - Info